آموزش ترید

آلت کوین چیست؟ آشنایی با توکن های کریپتو

همه چیز در مورد آلت کوین‌ها

یکی از اصطلاحاتی که در بازار ارز دیجیتال بسیار به کاربرده می‌شود، آلت کوین است. آلت کوین در واقع اصطلاحی است که به همه رمزارزها به جز بیت کوین اختصاص داده می‌شود و یکی از مهم‌ترین بخش‌های حوزه ارزهای دیجیتال را تشکیل می‌دهد. برای درک بهتر مفهوم آلت کوین تا انتهای مقاله همراه ما باشید.

آلت کوین Altcoin چیست؟

در یک عبارت ساده در تعریف آلت کوین می‌توان گفت که به همه ارزهای دیجیتال به جز بیت کوین، آلت کوین گفته می‌شود. کلمه آلت کوین ترکیبی از دو کلمه لاتین Alternative به معنای جایگزین و Coin به معنای سکه یا ارز می‌باشد. آلت کوین‌ها در واقع ارزهای دیجیتالی هستند که از فناوری بلاکچین استفاده نموده و امکان انجام معاملات همتا به همتا را فراهم می‌آورند.

در واقع هر رمزارزی که بیت کوین نباشد، یک آلت کوین به شمار می‌رود و یا همچنین می‌توان بیان نمود که ارزهای دیجیتال در دو دسته بیت کوین و آلت کوین قرار دارند. در حال حاضر آلت کوین‌های بسیاری در بازار وجود دارد و از جمله معروف‌ترین آنها می‌توان به اتریوم، ریپل، سولانا، تتر و … اشاره نمود.

عملکرد آلت کوین‌ها چگونه است؟

عملکرد آلت کوین‌ها بسیار شبیه به بیت کوین می‌باشد. هر کاربر برای ذخیره آلت کوین‌ها یک کیف پول دیجیتال دارد که کار کردن با آن تا حد زیادی شبیه به کیف پول‌های بیت کوین است. همچنین هر کاربر یک کلید خصوصی برای ذخیره دارایی و یک کلید عمومی برای انجام تراکنش‌ها دارد.  

به طور کلی امنیت بلاکچین هر آلت کوین با کدهای رمزنگاری شده تامین شده و هر تراکنش انجام شده در شبکه آلت کوین‌ها برگشت ناپذیر می‌باشد. لازم به ذکر است که روش‌های متفاوتی برای رسیدن به اجماع وجود دارد. بیت کوین از فرآیند اجماع اثبات کار یا POW برای تایید و اعتبارسنجی تراکنش‌ها استفاده می‌نماید. اما برخی از آلت کوین‌ها از روش‌های مختلف دیگر همچون اثبات سهام POS، اثبات اعتبار POA و … استفاده می‌نمایند.

بررسی تفاوت‎های آلت کوین‌ها و بیت کوین

در این قسمت از مقاله به بررسی تفاوت‌های اساسی بیت کوین با سایر آلت کوین‌ها خواهیم پرداخت:

  • اولین و اساسی‌ترین تفاوت بیت کوین با سایر آلت کوین‌ها این است که بیت کوین در سال 2009 راه اندازی شده، در حالی که اولین آلت کوین‌ها در سال 2011 منتشر شده‌اند.
  • بیت کوین نسبت به آلت کوین‌ها ارزش بازار بیشتر و پذیرش جهانی گسترده‌تری دارد. بسیاری از آلت کوین‌ها ارزش بازار کمتری دارند و به علت نقدینگی کمتر و تازگی، نوسان قیمت بالاتری نسبت به بیت کوین دارند.
  • یکی دیگر از تفاوت‌های مهم بین بیت کوین و آلت کوین‌ها هدف از ساخت آنهاست. بسیاری از رمزارزها هدفی متفاوت دارند. به عنوان مثال اتریوم در نظر دارد تا سایر فرآیندها را غیرمتمرکز کند. اما بیت کوین قرار است به عنوان پول و سیستم پرداخت غیرمتمرکز در نظر گرفته شود.
  • پیشرفته‌تر بودن آلت کوین‌ها از دیگر موارد تمایز میان آلت‌کوین‌ها و بیت کوین است. ارزهای دیجیتالی که پس از بیت کوین به وجود آمده‌اند، در فناوری بلاکچین پیشرفته‌تر عمل کردند. به همین دلیل سرعت و هزینه تراکنش‌ها در بسیاری از آلت کوین‌ها از بیت کوین بهتر می‌باشد.

معرفی انواع آلت کوین‌ها

آلت کوین‌ها از انواع مختلفی برخوردار هستند که در ادامه به معرفی آنها می‌پردازیم:

توکن‌های کاربردی Utility Tokens

این نوع از آلت کوین‌ها به منظور ارائه خدمات در یک شبکه مورد استفاده قرار می‌گیرند. برای مثال از توکن‌های کاربردی برای پرداخت هزینه‌های شبکه، خرید خدمات و بازخرید پاداش استفاده می‌شود. اتر ETH یک ارز کاربردی است که در بلاکچین اتریوم برای پرداخت کارمزد تراکنش‌ها استفاده می‌گردد.

توکن‌های پرداختی Payment Tokens

همانطور که از اسم آنها پیداست، توکن‌های پرداختی رمزارزهایی هستند که برای پرداخت روزمره و به عنوان یک پول دیجیتال استفاده می‌شوند. از جمله توکن‌های پرداختی می‌توان به بیت کوین کش، لایت کوین و رمزارزهای شبیه به آنها اشاره نمود.

توکن‌های بهادار Security Tokens

این نوع از رمزارزها دارایی‌های توکنیزه شده برابر با یک دارایی فیزیکی یا سهام هستند. به عنوان مثال شما می‌توانید املاک و مستغلات خود را در قالب یک توکن درست کنید و در صورتی که مورد پذیرش مراجع قضایی قرار گیرد، به عنوان یک سند کاربرد دارد.

استیبل کوین‌ها Stablecoins

استیبل کوین‌ها رمزارزهایی هستند که دارای پشتوانه‌ای از یک دارایی دیگر هستند و قیمت آنها همیشه ثابت است. برای مثال تتر یکی از مهم‌ترین استیبل کوین‌های موجود در بازار است که پشتوانه آن دلار آمریکا می‌باشد.

میم کوین‌ها Memecoins

میم کوین‌ها ارزهای دیجیتالی هستند که بر اساس یک شوخی ایجاد شده‌اند وکاربرد خاصی ندارند. این نوع از رمزارزها صرفا برای کسب سود و تبلیغات محبوبیت پیدا نمودند.

بررسی مزایای آلت کوین‌ها

آلت کوین‌ها دارای مزایایی هستند که در ادامه به بررسی آنها خواهیم پرداخت:

  1. بسیاری از آلت کوین‌ها تنها یک ابزار پرداخت نیستند و کاربردهای متنوع و بیشتری نسبت به بیت کوین دارند.
  2. تنوع بالای آلت کوین‌ها یکی از مزایای آنها به شمار می‌رود که گزینه‌های مختلفی را برای سرمایه‌گذاری به سرمایه‌گذاران ارائه می‌نماید.
  3. سرعت پردازش تراکنش‌ها در آلت کوین‌ها بیشتر از بیت کوین است.
  4. از جمله مهم‌ترین مزایای آلت کوین‌ها نسبت به بیت کوین، کاهش کارمزد تراکنش‌ها می‌باشد.

بررسی معایب آلت کوین‌ها

آلت کوین‌ها در مقابل فرصت‌های متنوعی که برای سرمایه‌گذاران در بازار ارزهای دیجیتال ایجاد می‌کنند، همواره با چالش‌هایی روبرو هستند که در ادامه به معرفی آنها خواهیم پرداخت:

  1. یکی از معایب مهم آلت کوین‌ها این است که به علت متنوع بودن، در میان آنها پروژه‌های کلاهبرداری زیاد است. ممکن است افراد مبتدی به دلیل ناآگاهی در دام کلاهبرداران بیافتند.
  2. بازار سرمایه آلت کوین‌ها کوچکتر از بیت کوین می‌باشد و این امر یکی از معایب آنها به شمار می‌رود.
  3. وجود تعداد زیادی آلت کوین مرده در بازار باعث ضرر بسیاری از سرمایه‌گذاران خواهد شد.
  4. وابستگی قیمت آلت کوین‌ها به بیت کوین یکی دیگر از معایب آلت کوین‌ها به شمار می‌رود. این مورد باعث می‌شود تا نوسانات قیمت بیت کوین بر روی قیمت آلت کوین‌ها نیز تاثیر مستقیم گذاشته و به دلیل عمر کمتر انها، خظر سقوط قیمت به واسطه مشکلات فنی وجود داشته باشد.

بهترین آلت کوین‌های بازار کدامند؟

در این قسمت از مقاله به معرفی بهترین آلت کوین‌های بازار خواهیم پرداخت که گزینه‌ای مناسب برای سرمایه‌گذاری به شمار می‌روند.

1.اتریوم Ethereum

اتریوم به عنوان یک بلاکچین غیرمتمرکز معرفی می‌شود و امکان ایجاد قراردادهای هوشمند و اپلیکیشن‌های غیرمتمرکز را فراهم می‌آورد. ویتالیک بوترین که خالق اتریوم است، در سال 2013 ایده اولیه خود را در قالب وایت پیپر منتشر نمود. در سال 2014 اتریوم وارد بازار رمزارزها شده و در سال 2016 به دو بلاکچین اتریوم و اتریوم کلاسیک تقسیم شد. در ادامه در سال 2023 الگوریتم اتریوم از اثبات کار به اثبات سهام تغییر یافت و این رمزارز برای همیشه غیرقابل استخراج شد.

2.بایننس کوین BNB

این ارز دیجیتال توسط صرافی بایننس در سال 2017 به بازار رمزارزها ارائه شد. BNB علاوه بر اینکه در صرافی بایننس برای تخفیف در کارمزدها به کاربرده می‌شود، در شبکه بایننس اسمارت چین نیز به عنوان کارمزد تراکنش‌ها و تعامل با برنامه‌های غیرمتمرکز نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد.

3.تتر Tether

تتر به عنوان یکی از بزرگترین استیبل کوین‌های بازار شناخته می‌شود که پشتوانه آن دلار آمریکا است. این رمزارز به دلیل کارمزد پایین و سرعت بالا در انجام تراکنش‌ها، برای معاملات برون مرزی گزینه مناسبی به شمار می‌رود.

4.کاردانو Cardano

کاردانو در سال 2015 فعالیت خود را آغاز کرد و توسعه دهنده اصلی آن چارلز هاسکینسون می‌باشد. هدف اصلی پلتفرم این رمزارز ارائه بستری برای پردازش تراکنش‌های بیشتر با سرعت بالا و کارمزد پایین است.

5.دیسنترالند Mana

دیسنترالند Decentraland یکی از پروژه‌های گیمینگ بلاکچینی است که راه‌ اندازی آن در سال 2022 صورت گرفته است. مانا Mana توکن ارائه شده توسط این پلتفرم است. در واقع دیسنترالند یک پلتفرم بازی مبتنی بر بلاکچین است که درآن افراد می‌توانند شخصیت‌های خود را ساخته و زمین‌های درون بازی را خریداری نمایند. تمام آیتم‌های موجود در بازی در قالب توکن‌های NFT خرید و فروش می‌شوند.

کلام پایانی

در این مقاله به معرفی کامل آلت کوین‌ها پرداختیم. همانطور که گفته شد آلت کوین اصطلاحی است که در بازار ارزهای دیجیتال بسیار استفاده می‌شود و به همه‌ی رمزارزها به جز بیت کوین اختصاص دارد. تا به اکنون رمزارزهای بسیاری وارد بازار ارزهای دیجیتال شدند که هرکدام می‌توانند فرصت‌های سرمایه‌گذاری مناسبی را برای افراد رقم بزنند. تنها نیاز است قبل از سرمایه‌گذاری بر روی رمزارز تحقیقات لازم را انجام دهید تا از سود خوبی برخوردار شوید.

همه

صرافی ایکس تی

ثبت نام با تخفیف کارمزد ۷۰٪

بیشتر بخوانید:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا