آموزش ترید

معامله اسپات چیست؟ آموزش خرید و فروش ارز دیجیتال

نحوه انجام معاملات اسپات

اگر تا به حال تجربه  ترید در بازار ارز دیجیتال را داشته‌اید، حتما نام معاملات اسپات را شنیده‌اید. معاملات اسپات یکی از رایج‌ترین سبک‌های انجام معاملات در بازار کریپتوکارنسی است و افراد می‌توانند با استفاده از آن به کسب درآمد بپردازند. همچنین این روش نسبت به سایر روش‌ها از مزایایی همچون ریسک کمتر برخوردار است که در ادامه به معرفی کامل آن خواهیم پرداخت.

معامله اسپات چیست؟

معامله اسپات یا Spot Trading که از آن با عنوان معامله نقدی یا فوری نیز یاد می‌شود، نوعی از روش‌های انجام معامله است که با توجه به قیمت لحظه‌ای انجام می‌پذیرد. به عبارتی در معامله اسپات هزینه به صورت آنی و لحظه‌ای پرداخت می‌گردد و شامل خرید یا فروش مستقیم دارایی همچون ارز دیجیتال است.

در معاملات اسپات شما تنها قادر به ترید دارایی خود هستید و امکان استفاده از اهرم یا مارجین در معاملات وجود ندارد. همچنین در معاملات اسپات زمانی که شما یک دارایی یا ارز دیجیتال را خریداری می‌نمایید، صاحب آن خواهید شد و مالکیت آن به شما انتقال پیدا می‌کند.

قیمت اسپات چیست؟

قیمت اسپات به معنای قیمت حال حاضر بازار و یا قیمت فعلی برای خرید و فروش است. به عبارت دیگر می‌توان گفت که قیمت اسپات، قیمتی برای خرید یا فروش فوری دارایی است و نشان‌دهنده ارزش واقعی آن دارایی می‌باشد.

این قیمت طبق میزان عرضه و تقاضا به وجود آمده در بازار تعیین می‌گردد. یعنی زمانی که تقاضا برای یک دارایی بیشتر می‌شود، عرضه محدود شده و قیمت اسپات بالا می‌رود. برعکس این امر نیز امکان‌پذیر است، زمانی که عرضه بیشتر از تقاضا باشد قیمت کاهش خواهد یافت.

بیشتر بخوانید:

نحوه انجام معاملات اسپات در بازار ارز دیجیتال چگونه است؟

برای انجام معاملات اسپات در بازار کریپتوکارنسی، در قدم اول شما باید از یک صرافی متمرکز یا غیرمتمرکز استفاده نمایید. پس از انتخاب صرافی مورد نظر، کافیست یک حساب کاربری در آن ایجاد کنید. در ادامه باید یک ارز فیات به حساب خود واریز نموده و یا اینکه رمزارز را از کیف پول به صرافی انتقال دهید.

پس از اینکه مراحل قبل را انجام دادید، جفت ارز مورد نظر را انتخاب نموده و سپس مقدار ارز دیجیتال و محدوده خرید و فروش آن را تعیین کنید. در ادامه پس از مطابقت سفارش خرید شما با سفارش فروش دفترچه سفارش، اجرا خواهد شد. سفارش در چند ثانیه تکمیل شده و معامله انجام می‌پذیرد.

معرفی انواع سفارشات معامله اسپات در بازار ارز دیجیتال

در معاملات اسپات، سفارش‌ها از انواع مختلفی برخوردار هستند که هر کدام ویژگی‌های مخصوص به خود را دارا می‌باشند. این سفارش‌ها شامل موارد زیر هستند:

سفارش مارکت Market Order

سفارش مارکت ساده‌ترین نوع سفارش است و با قیمت بازار انجام می‌شود. در واقع در این نوع از سفارش شما تنها مقدار رمزارزی که قصد دارید معامله نمایید را تعیین می‌کنید و معامله با بهترین قیمت موجود در بازار اجرا خواهد شد. سفارش مارکت برای زمانی مناسب است که فرد معامله‌گر قصد خرید یا فروش سریع دارد و منتظر تغییر قیمت نیست. اجرای سریع و فوری از جمله مزایای این نوع از سفارش است.

سفارش لیمیت Limit Order  

سفارش لیمیت یا Limit Order نوعی از سفارش است که در آن کاربر قیمتی را برای رمزارزی که قصد معامله آن را دارد، مشخص می‌کند. این سفارش تا زمانی که قیمت به سطح تعیین شده برسد، فعال مانده و زمانی که قیمت ارز به قیمت مورد نظر کاربر برسد اجرا خواهد شد.

سفارش استاپ Stop Order

سفارش استاپ زمانی مورد استفاده قرار می‌گیرد که معامله‌گر قصد محدود کردن ضرر را دارد. به عنوان مثال شما یک سفارش فروش تنظیم می‌نمایید که در صورت رسیدن قیمت به یک محدوده خاص، رمزارز شما فروخته شود تا شما ضرر نکنید. از جمله مزایای سفارش استاپ جلوگیری از ضررهای بزرگ می‌باشد.

سفارش استاپ لیمیت Stop-Limit Order

سفارش استاپ لیمیت همانطور که از اسمش پیداست، ترکیبی از سفارش استاپ و لیمیت است. در این نوع از سفارش در مرحله اول یک سطح قیمت به منظور فعال شدن سفارش تعیین می‌گردد که سطح استاپ سفارش است و سپس یک سفارش لیمیت برای خرید یا فروش تنظیم می‌گردد.

سفارش 0C0

سفارش OCO روشی مختص به معاملات اسپات تعدادی از صرافی‌ها است. با استفاده از این روش، شما می‌توانید دو سفارش را به صورت همزمان مشخص کنید. در صورتی که یک سفارش شما فعال گردد، سفارش دیگر انجام نخواهد شد. به عبارت دیگر می‌توان گفت که سفارش OCO ترکیبی از دو سفارش لیمیت اوردر و استاپ لیمیت است.

مزایای معامله اسپات

پس از شناخت کامل معاملات اسپات، در این قسمت از مقاله به معرفی مزایای آن خواهیم پرداخت:

  1. یکی از مزایای معاملات اسپات، سادگی و شفافیت این نوع از معاملات است و افراد تازه وارد به این بازار هم می‌توانند به راحتی از آن استفاده کنند.
  2. در معاملات اسپات به دلیل اینکه از اهرم استفاده نمی‌شود، نسبت به معاملات فیوچرز ریسک کمتری وجود دارد.
  3. معاملات اسپات برخلاف معاملات فیوچرز تاریخ انقضایی ندارند و شما قادر هستید که هر زمان که می‌خواهید دارایی خود را به فروش برسانید.
  4. در معاملات اسپات شما می‌توانید به راحتی دارایی را را به کیف پول شخصی خود انتقال دهید و کنترل کامل بر روی آن دارید.

معایب معامله اسپات

در این قسمت از مقاله شما با معایب معاملات اسپات آشنا خواهید شد:

  1. از جمله معایب معاملات اسپات، عدم قابلیت کسب سود در بازار نزولی برخلاف معاملات فیوچرز و مارجین است. به عبارتی شما نمی‌‎توانید در معاملات اسپات از کاهش قیمت، سود دریافت کنید.
  2. امکان اینکه بازار اسپات برای تعدادی از دارایی‌ها نقدینگی کافی نداشته باشد، وجود دارد که باعث می‌شود تریدرها نتوانند با قیمت دلخواه به خرید و فروش بپردازند.
  3. در بازار اسپات شما تنها می‌توانید به اندازه مبلغی که در اختیار دارید خرید کنید و برخلاف معاملات فیوچرز است که امکان استفاده از اهرم را فراهم می‌آورد.

اهداف معامله‌گران از انجام معاملات اسپات در بازار ارز یجیتال

معامله‌گران یا به اصطلاح تریدرها با اهداف مختلفی به انجام معاملات اسپات می‌پردازند که در ادامه به شرح هر یک خواهیم پرداخت.

  1. گروهی از تریدرها یا معامله‌گران به دنبال بهره‌برداری از نوسانات قیمت کوتاه مدت یا به عبارتی بهره‌برداری از تغییرات قیمت روزانه و کسب سود در کوتاه مدت می‌باشند. این دسته از معامله‌گران سعی بر این دارند تا با خرید و فروش در بازه‌های چند ساعت یا چند دقیقه، از تفاوت نرخ خرید و فروش سود کسب کنند.
  2. گروهی دیگر از تریدرها با هدف نگهداری بلندمدت دارایی خود در بازار اسپات فعالیت می‌کنند. این دسته از معامله‌گران معتقدند که قیمت دارایی‌ها در آینده افزایش پیدا خواهد کرد، به همین دلیل رمزارز مورد نظر را خریداری نموده و آنها را برای بلندمدت نگه می‌دارند تا سود کسب کنند.
  3. دسته‌ای دیگر از معامله‌گران، رمزارزها را با اهداف دیگری همچون پرداخت آنها بابت خدمات و یا به عنوان وثیقه برای وام خریداری می‌کنند.

کلام پایانی

 در این مقاله ما به بررسی کامل معاملات اسپات و نحوه انجام این معاملات پرداختیم. همانطور که گفته شد، معامله اسپات نوعی از روش‌های انجام معامله است که با توجه به قیمت لحظه‌ای انجام می‌پذیرد. به عبارتی در معامله اسپات هزینه به صورت آنی و لحظه‌ای پرداخت می‌گردد و شامل خرید یا فروش مستقیم دارایی همچون ارز دیجیتال است. در این نوع از معاملات از اهرم استفاده نمی‌شود و سادگی و شفافیت از جمله مزایای آنها به شمار می‌رود.

صرافی ایکس تی

ثبت نام با تخفیف کارمزد ۷۰٪

بیشتر بخوانید:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا