تریدرهای جدید اغلب در مورد اینکه کدام سبک معاملاتی را دنبال کنند، سردرگم هستند. انتخاب سبک معاملاتی به میزان تحمل ریسک تریدر، هدف مالی، زمانی که میتواند روزانه برای دنبال کردن بازار سرمایهگذاری بگذارد و چندین عامل مشابه دیگر بستگی دارد. در این مقاله قصد داریم یکی از سبکهای معاملاتی به نام اسکالپینگ را به شما عزیزان معرفی نماییم. همچنین مزایا و معایب این روش را بررسی کنیم.
معرفی استراتژی اسکالپینگ در ترید ارز دیجیتال
استراتژی اسکالپینگ یا اسکالپ تریدینگ، از جمله روشهای محبوب معامله در بازار ارز دیجیتال است. این روش توسط تریدرها به منظور بهرهبرداری از نوسانات کوتاهمدت قیمت استفاده میشود. در واقع هدف از انجام استراتژی اسکالپینگ، دریافت سود از تغییرات اندک قیمتها در بازار است.
لازم به ذکر است که در روش اسکالپینگ معاملهگران در یک بازه زمانی کوتاه مدت معاملات متعددی انجام داده و سودهای کوچک کسب میکنند و در نهایت مجموع این سودهای کوچک، بازده قابل توجهی را برای آنها به همراه دارد. در واقع آنها تغییرات و نوسانات ارزهای دیجیتال را به طور مداوم بررسی نموده و با انجام تعداد زیادی خرید و فروش رمزارز در زمان کوتاه، سود دریافت میکنند. تریدرها با انجام معاملات زیاد در مدت زمان کوتاه، سود نهایی خود را افزایش میدهند. این استراتژی معاملاتی نیازمند مدیریت ریسک دقیق، تحلیل بازار و تصمیمگیری سریع است.
اسکالپر به چه کسی گفته میشود؟
اسکالپر به تریدر یا معاملهگری گفته میشود که برای انجام معاملات خود از استراتژی اسکالپینگ استفاده میکند. برای انجام این روش معاملاتی علاوه بر اینکه فرد باید زمان کافی برای بررسی و ارزیابی بازار ارز دیجیتال داشته باشد، باید از دانش و مهارت کافی نیز در این زمینه برخوردار باشد. همچنین این روش برای افرادی مناسب است که توانایی تصمیمگیری سریع در لحظات حساس را داشته باشند، میتوانند زمان زیادی را برای بررسی نمودارها گذاشته و علاقهمند به هیجان هستند.
به طور کلی اسکالپرها به تحلیل سریع قیمت رمزارزها پرداخته و در تلاشند تا از این تغییرات در مدت زمان کوتاه، سود خوبی کسب نمایند.
بررسی مزایا و معایب استراتژی اسکالپینگ
همانطور که در قسمتهای قبلی مقاله گفته شد، اسکالپینگ یا اسکالپ تریدینگ یکی از استراتژیهای معاملاتی برای دریافت سود بالا در مدت زمان کوتاه است که در ادامه به معرفی مزایا و معایب آن خواهیم پرداخت:
مزایای استراتژی اسکالپینگ
- تریدر با ریسک کمتری مواجه است زیرا زمان انجام معاملات کوتاه میباشد.
- استراتژی اسکالپینگ برای افرادی که قصد نگهداری بلندمدت داراییها را ندارند، مناسب است.
- تریدرهای مبتدی به منظور افزایش مهارت و کسب سودهای کوچک، پس از کسب مهارتها و دانش لازم میتوانند از روش اسکالپینگ استفاده کنند.
معایب استراتژی اسکالپینگ
- در صورت نداشتن سرعت عمل بالا، ممکن است فرد با شکست مواجه شود.
- تریدر باید به صورت مداوم قیمتها را بررسی نموده که ممکن است امری زمانبر و خستهکننده باشد.
- به دلیل تعداد معاملات زیادی که باید انجام شود، ممکن است هزینههای زیادی برای کارمزد دربر داشته باشد.
معرفی انواع اسکالپینگ
اسکالپینگ براساس روشی که استفاده مینمایید به دو دسته اسکالپینگ نطاممند و اسکالپینگ اختیاری دستهبندی میشود که در ادامه به توضیح آنها خواهیم پرداخت.
اسکالپینگ اختیاری
در اینجا تصمیمگیری بیشتر بر مبنای شرایط بازار است. به همین دلیل در اسکالپینگ اختیاری به جای تکیه بر شاخصها، تصمیمات براساس رفتار بازار صورت میپذیرد و ممکن است که این نوع از اسکالپینگ تابع یک سیستم کلی باشد.
اسکالپینگ نظاممند
در اینجا اسکالپینگ بر مبنای پارامترهای از قبل تعیین شده انجام میپذیرد. در این روش اسکالپر با توجه به تحلیل تکنیکال انجام شده، زمان مورد نظر برای ورود یا خروج از بازار را مشخص میکند.
معرفی ابزارهای مورد نیاز در استراتژی اسکالپینگ
رنج تریدینگ، اهرم، اسپرد پیشنهاد و آربیتراژ از ابزارهای مورد نیاز برای اسکالپینگ هستند که توسط اسکالپرها استفاده میشود. در ادامه به توضیح هر یک خواهیم پرداخت:
- رنجتریدینگ
در رنجتریدینگ، تریدرها محدودههای قیمتی از پیش تعیین شده را برای بسته شدن معاملات بررسی میکنند. برای مثال به منظور مدیریت ریسک، از سفارشهای استاپ و سفارشهای محدود استفاده مینمایند.
- اهرم
اهرم در واقع وامی است که تریدرها در مقابل وثیقه از صرافی دریافت میکنند تا سود بیشتری در معاملات کسب کنند.
- اسپرد پیشنهاد
با استفاده از این روش، اسکالپرها قادر خواهند بود از اختلاف قیمت زیاد بین بالاترین پیشنهاد و کمترین درخواست استفاده نمایند.
- آربیتراژ
اسکالپرهای آربیتراژ از تفاوت قیمت با خرید و فروش در بازارهای مختلف، استفاده مینمایند.
معرفی بهترین اندیکاتورها برای استفاده در معاملات اسکالپینگ
در ابتدا باید بیان نماییم که اندیکاتورهای مورد استفاده در معاملات اسکالپینگ، باید قادر به تشخیص تغییرات سریع قیمت باشند. همچنین، انتخاب اندیکاتور مناسب میتواند کمک بزرگی به اسکالپر در انجام معاملات بکند. در ادامه به معرفی چند اندیکاتور مناسب خواهیم پرداخت:
پارابولیک SAR
پارابولیک SAR از جمله بهترین اندیکاتورها برای استفاده در اسکالپینگ است. این اندیکاتور بسیاری از فرصتهای معاملاتی مخالف را در طول روز به تریدرها نشان میدهد. اندیکاتور Parabolic SAR همچنین سیگنالهای خاص خود را به منظور بستن هر موقعیت ارائه میدهد.
میانگین متحرک Moving Average
یکی دیگر از اندیکاتورهایی که در استراتژی اسکالپینگ میتوان استفاده نمود، میانگین متحرک یا مووینگ اوریج است. شاخص میانگین متحرک بر اساس بازه زمانی مشخص، میانگین قیمتهای گذشته یک ارز دیجیتال خاص را محاسبه میکند.
شاخص قدرت نسبی RSI
اندیکاتور RSI از دیگر اندیکاتورهای پرطرفدار در تحلیل تکنیکال میباشد که برای افراد مبتدی آسان است. زمانی که اندیکاتور RSI زیر 30 باشد، به این معناست که رمزارز مورد نظر بیشتر از حد فروخته شده و زمانی که بالای 70 باشد، یعنی اینکه دارایی مربوطه بیش از حد خریداری شده است.
اسیلاتور استوکستیک Stochastic Oscillator
اسیلاتور استوکستیک از جمله معروفترین اندیکاتورهای تحلیل تکنیکال در بازارهای مالی است. این اندیکاتور به منظور تحلیل وضعیت خریداران و فروشندگان در بازار مورد استفاده قرار میگیرد و تریدرها را قادر میسازد تا نقاط ورود و خروج از معاملات را تعیین نمایند. اسیلاتور استوکستیک همچنین حرکات مثبت یا منفی ارزهای دیجیتال را میگیرد. به عبارتی این اندیکاتور حالات بازار یعنی حالت بیش از حد خرید و فروش بیش از حد را تعیین مینماید.
تفاوت استراتژی اسکالپینگ و سوئینگ تریدینگ
سوئینگ تریدینگ یکی دیگر از روشهای معاملاتی است که در آن معاملهگران طی چند روز یا چند هفته و یا به صورت پراکنده معاملات را انجام میدهند. در جدول زیر به مقایسه دو روش معاملاتی اسکالپینگ و سوئینگ تریدینگ پرداختیم:
تفاوت استراتژی اسکالپینگ و سوینگ تریدینگ | استراتژی اسکالپینگ | استراتژی سوئینگ تریدینگ |
ریسک و مدیریت پوزیشن | در روش اسکالپینگ به دلیل انجام تعداد زیاد معاملات، ریسک بالایی وجود دارد. | در روش سوئینگ تریدینگ به دلیل انجام معاملات کمتر، تریدر با ریسک کمتری روبرو است. |
فرصتهای معامله | در طول یک روز، تعداد زیادی معامله در روش اسکالپینگ انجام میپذیرد. | در استراتژی سوئینگ تریدینگ، معاملات کمتری توسط تریدر انجام میشود. |
زمانبندی معاملات | در روش اسکالپینگ معاملات در مدتزمان کوتاهی از چند ثانیه تا چند دقیقه انجام میشود. | در روش سوئینگ تریدینگ، معاملات در مدتزمان چند روز تا چند هفته انجام میشود. |
کلام پایانی
در این مقاله به معرفی کامل استراتژی اسکالپینگ پرداختیم. همانطور که گفته شد اسکالپینگ از جمله روشهای محبوب معامله در بازار ارز دیجیتال است که توسط تریدرها به منظور بهرهبرداری از نوسانات کوتاهمدت قیمت استفاده میشود. در واقع هدف از انجام استراتژی اسکالپینگ، دریافت سود از تغییرات اندک قیمتها در بازار است. شما میتوانید با توجه به میزان تحمل ریسک خود، مقدار زمانی که روزانه برای دنبال کردن بازار میتوانید بگذارید و … روش معاملاتی خود را انتخاب نمایید.
صرافی ایکس تی XT
بهترین صرافی برای ایرانیان بدون احراز هویت و فیلترشکن به همراه پاداش خوش آمدگویی ۱۰ دلار